בכפר היצע רחב, מגוון וייחודי של תרפיות שבהן החברים יכולים להתקדם, להתפתח ולצעוד בדרכם האישית למימוש הפוטנציאל הגלום בהם. בהתאם לצורכיהם והתאמתם, החברים יכולים להשתתף בתהליכים תרפויטיים אישיים או קבוצתיים.
הרכיבה הטיפולית היא תרפיה שמשתמשת בסוס ובתנועה שלו ככלי פיזיותרפי, וברכיבה עליו ככלי חינוכי הנוגע בתחומי התקשורת על כל גווניה: שיפור יכולות הקשב, הריכוז, התפיסה המרחבית והחזותית, המוטוריקה הגסה והעדינה. הרכיבה נעשית במגרש ייעודי ומשתמשת בכלים של ספורט הרכיבה המודרני, שעיקרו הוא הניסיון ליצור תנועה הרמונית, תוך ניצול מרבי של התנועה הגמישה והמגוונת של הסוס.
דרך בניית אֵמוּן בין הרוכב לסוס, יחד עם עבודה על איזון, קשב ודיוק, אפשר להגיע לתוצאות של תנועה משותפת בעלת אופי אמנותי. הרכיבה הטיפולית היא כלי יוצא דופן ביכולת שלו לבנות חוויה של התגברות על פחד ולפתח הרגשה של שליטה ויכולת. כל זה מעלה את הביטחון העצמי ואת המוטיבציה ומאפשר למטופל להבין, ללמוד ולהשתנות.
תרפיה באומנות (כמו כל תרפיה בגישה האנתרופוסופית) פונה אל האדם כישות שלמה של גוף, נפש ורוח ומבקשת לעזור להביא את שלושתם לידי ביטוי הרמוני. באמצעות צבע, קו וצורה אפשר ליצור ריתמוס, זרימה, נשימה או מרחב, שעשויים לסייע בכיוון זה.
העשייה האומנותית מאפשרת לעורר את הפוטנציאל היצירתי האינדיבידואלי. כשהאדם חווה את עצמו כיוצר, מתעוררים בו כוחות ריפוי עמוקים ומסתוריים שיכולים לתת לנפש האדם "כנפיים", ליצור התלהבות וחום, ולשחרר אותו ממעצורים וקיבעונות. את הניצוץ היצירתי כל אדם ואדם נושא בקרבו. לנסות להחיות ולעורר אותו – זה תפקידה של התרפיה באומנות.
העבודה כוללת טכניקות מגוונות, ובעיקר: ציור בצבעי מים, רישום בפחם, רישום צורות, רישום דינמי בגירים או בעפרונות צבעוניים ופיסול בחמר או בשעווה צבעונית. הטכניקה נבחרת לפי הצרכים והיכולות של המטופלים. המפגשים יכולים להיות יחידניים או בקבוצה, ובדרך כלל נמשכים בין 20 ל-45 דקות.
בכל אדם חבוי מוזיקאי מושלם המנגן את יצירת חייו. אך מכיוון שהכלי לעולם אינו מושלם, לעיתים אנו חווים חוסר הרמוניה. המוזיקה מאפשרת, בצורה מהנה ויצירתית, הכרות עם עצמנו, התעלות על עצמנו ומציאת מקומנו בסימפוניה של החיים. האלמנטים המוזיקאליים למיניהם (קצב, הרמוניה ומלודיה) קשורים לאיכויות נבדלות בישות האדם. על ידי עבודה נכונה עם המוזיקה ניתן להעלות אל פני השטח מחסומים להתפתחות ולפרוץ אותם בצורה אומנותית ובלתי ישירה. המוסיקה מניעה ונותנת מוטיבציה לתנועה ושיפור יכולות מוטוריות, מעודדת אותנו להרחיב את מנעד ההבעה של הנפש, משפרת את הזיכרון ואת יכולות הלמידה שלנו.
האוריתמייה המרפאת היא סוג של טיפול בתנועה. היא חלק אינטגרלי מן הרפואה האנתרופוסופית, שייסדו הרופאה ד"ר איטה וגמן וד"ר רודולף שטיינר. היסודות הבסיסיים של האוריתמייה המרפאת הם יסודות השפה המבוטאים בתנועה (תנועות, עיצורים) ויסודות המוזיקה (צלילים, מרווחים). ביסודות אלה נעשה שימוש ספציפי לפי הדיאגנוזה והמטרות הטיפוליות. דינמיקת העיצוב, הנוצרת בעת שאנו שומעים צלילי דיבור וצלילים מוזיקליים ומפיקים אותם, משתנה באוריתמייה המרפאת לתנועות האדם השלם ומתבטאת בהן, בייחוד תנועות הזרועות והרגליים; כך היא נהיית לכוח מרפא. לכול תנועה של צליל דיבור יש קשר מסוים לתהליכים המתרחשים בגוף. האוריתמייה המרפאת מעצבת, מכניסה סדר ומווסתת את הדינמיקה של משחק הגומלין בין תהליכים רוחניים, נפשיים וגופניים באורגניזם כולו, בתפקודם של איברים בודדים ובמערכות איברים ספציפיות..
מטרת האוריתמייה המרפאת היא להמריץ, לחזק ולווסת את הדינמיקה של התפקודים הבריאים של הגוף האנושי, כדי לפעול כנגד תפקודים לקויים קיימים, שהובילו למחלה כרונית או אקוטית, או שבלא תיקון יובילו להיווצרות הפרעות חולניות. את זאת עושה האוריתמייה המרפאת באמצעות תרגילי תנועה (אקטיביים או פסיביים) הולמים..
בימינו הדיבור קשור בעיקר לתוכן, להעברת מסרים מאדם אחד לשני. כמו דברים רבים במציאות המודרנית גם הדיבור נהייה פונקציונאלי ואיבד מהחיות ומהאמנותיות שלו. באמנות הדיבור אנו מנסים לעבוד לא רק עם התוכן, אלא גם עם היבטים נוספים, וכך להחזיר לדיבור את החיים שאבדו לו. הדרך מתחילה בתהליך היכרות אינטימי עם כל צליל וצליל על איכויותיו המיוחדות כך לדוגמה נחווה את השוני הבסיסי בין איכות העיצורים "העוצרים" המעצבים, לבין התנועות השואפות לתנועה הזורמת מנפשנו החוצה. כשצוללים לעולם הדיבור, כל הברה היא מפגש ייחודי בין עיצור לתנועה; מתגלים המקצבים החיים בשפה. באמצעות השאלות המגוונות שהדיבור האמנותי מציג, מתגלה מרחב חדש, חשוב ממש כמו מרחב הדיבור, והוא מרחב ההקשבה, שממנו נולד הדיבור.
הצלילים, הריתמוסים, הקול, מרחב הדיבור ומרחב ההקשבה, הם אבני הבניין של התרפיה בהקשריה השונים. התרפיה בדיבור מנסה לתת מענה לבעיות דיבור כמו היגוי לא נכון, החסרת צלילים, חוסר שטף בדיבור, צרידות ועוד. תהליך התרפיה דורש התאמנות רבה ואורך רוח, כי על המטופל ללמוד לנגן מחדש על כלי הנגינה שלו עצמו ולשנות הרגלים רבי שנים.
היבט נוסף, שהוא לב לבה של התרפיה, טמון בקשר הישיר בין הדיבור לנשימה. הדיבור מעצב את זרם הנשיפה ולכן לאופן בו אדם מדבר השפעות רבות במישור הפיזי והנפשי. כשאנו תופסים את תהליך הנשימה לא רק כתהליך פיזי, אלא גם כנושא תהליכים נפשיים, אפשר לראות את המשמעות העמוקה הטמונה בהרמוניזציה של הנשימה (יפה לראות את הקשר בין המילים נשימה ונשמה). דרך העבודה על הדיבור אפשר להתחיל לעצב את זרם הנשיפה וכך להשפיע על הנשימה והקול ולהביאם להרמוניה. לשם כך עומדים לרשותנו כל האלמנטים האמנותיים ובעיקר הצלילים והריתמוסים למיניהם. לכן דרך עבודת הדיבור אפשר לתמוך גם במגוון בעיות רפואיות כמו: אסטמה, היפר-וונטילציה, לחץ דם ואנמיה.
בעיסוי הריתמי משתמשים במגע עדין ובתנועות עם מקצב של נשימה, שיכולות לחדור לעומק הרקמות בלי לחץ. התנועות מעוגלות ונועדו להשפיע על זרימת הנוזלים בגוף. המסאז' מגרה ומחייה את תהליכי החיים ברקמות. העיסוי מתבצע עם מגוון שמנים ומותאם לצורך הספציפי של המטופל. מעבר להקלה של סימפטומים נפוצים, כאבים ומתחים, המסאז' הריתמי יכול להשפיע באופן משמעותי על הבריאות הנפשית, והאיזון המנטלי.
הטיפול ניתן בחדר מחומם המטופל עטוף בשמיכות ומגבות, כשרק חלק הגוף שמטופל נותר גלוי. כל טיפול אורך כ-20 עד 30 דקות ואחר כך יש זמן דומה למנוחה. המנוחה היא חלק בלתי נפרד מהטיפול, ובה הגוף נכנס לפעילות. התרפיה נעשית במקבצים של כמה שבועות, עם הפסקות ביניהם.
המסאז' הריתמי יעיל במיוחד בטיפול במצבים כרוניים, כמו בעיות במחזור הדם, בעיות אורתופדיות וכאבים. הוא יעיל גם בטיפול במצבים כמו מתח, חרדה, דיכאון, טראומה, בעיות שינה וחולשה של המערכת החיסונית.
פיזיותרפיה היא מקצוע בריאות ראשוני ועצמאי אשר עיקרו תנועה ותפקוד. תרומתה הייחודית לבריאות האדם ולרווחתו היא במתן הזדמנות למיצוי מיטבי של יכולות תפקוּדיות לשם קידום חיים עצמאיים ופעילים בכל מעגלי החיים והרבדים החברתיים.
מחקרים מראים שאנשים שמגדלים חיות מחמד נהנים מבריאות טובה יותר: חיות מחמד מסייעות בהורדת לחץ דם, חיזוק מערכת החיסון, שמירה על משקל, הפחתה של חרדות מתח ודיכאון, ואפילו שיפור קשרים חברתיים. אבל לטיפול בבעלי חיים ממד נוסף לכל היתרונות של חיית מחמד. הטיפול נעשה במשולש הטיפולי של מטופל-בעל חיים-מטפל, הוא מוגדר בזמן ומקום ומכוון למטרה מוגדרת. התהליך הטיפולי מונחה בידי מטפל מיומן, ולא פחות חשוב, בהשתתפות בעל החיים המתאים. בין המטופל לבעל החיים יוצר המטפל מרחב פעיל של משחק, ניסוי, השתקפות והקשבה. כך נוצר כר נרחב לצמיחה והתגברות על קשיים.
רפואה סינית היא רפואה עתיקה בת למעלה מ- 2500 שנה, ומהווה עד היום חלק משמעותי מהרפואה בסין. לראייתה של הרפואה הסינית כל מחלה היא יציאה של הגוף מהאיזון ומההרמוניה הטבעית שלו. דרך הבנת חוקיות היקום אנו מנסים בעזרת דיקור לאזן את האדם מחדש וכך להחזיר לו את בריאותו וחיוניותו.